advert 1
advert 2
advert 3

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Tłumaczenie tekstu
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Tłumaczenie tekstu

Tłumaczenie tekstu 14 lata, 6 mies. temu #24

• adam18
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 0
Witam jestem tu nowy. Dlatego mam prośbe dla odób które znają j niemiecki o pomoc w tłumaczeniu fragmentu tekstu z jezyka niemieckiego na jezyk polski. Dopiero w tym roku mam po raz pierwszy jezyk niemiecki w szkole i kompletnie nic nie rozumiem i poprostu jestem zilony (wczesniej uczylem sie tylko jezyka rosyjskiego) Próbowałem tłumaczyc sobie ten tekst za pomocą słownika lecz wiadomo wychcodziło doslownie i zdanie wogóle nie miało sensu. Jak ktoś by mógł mi pomoc bymbył bardzo wdzięczny poniżej dodam zdjecie z tekstem ktory trzeba przetłumaczyc tylko na jezyk polski
Załączniki:

Odp: Tłumaczenie tekstu 14 lata, 6 mies. temu #25

• DarekCz
  • Senior Boarder
  • Oklaski: 1
Jest problem, bo tego skanu nie da się wydrukować, zapisać, ani obrócić - a inaczej nie da się czytać. Jak chcesz to mieć, to wrzuć jeszcze raz obrócony skan.

Odp: Tłumaczenie tekstu 14 lata, 6 mies. temu #26

• adam18
  • Fresh Boarder
poprawione skanowanie mam nadzieje ze jest czytelene
Załączniki:

Odp: Tłumaczenie tekstu 14 lata, 6 mies. temu #27

• DarekCz
  • Senior Boarder
To chyba nie jest początek tekstu? W każdym bądź razie początkowe Sie można przetłumaczyć jako pan, pani, państwo lub oni.
Pierwszy akapit:

Oni nie myślą o tym, że cudzoziemcy wykonują często brudną robotę, którą niemieccy bezrobotni niekoniecznie chcieliby wykonywać. Bezrobotny nauczyciel nie chciałby raczej mieć pracę tureckiego śmieciarza. Poza tym, gdyby zagraniczni pracownicy rzeczywiście wrócili do swoich krajów, to przecież zabrali by ze sobą również swoje dzieci. A wtedy potrzeba by było w Niemczech jeszcze mniej nauczycieli.

Odp: Tłumaczenie tekstu 14 lata, 6 mies. temu #28

• adam18
  • Fresh Boarder
tak to jest fragment

Odp: Tłumaczenie tekstu 14 lata, 6 mies. temu #29

• DarekCz
  • Senior Boarder
Drugi akapit:

Rzeczywistą przyczyną ksenofobii nie są polityczne argumenty, lecz po prostu naturalny strach człowieka przed wszystkim co obce. Im mniejszą pewność siebie ktoś posiada, tym silniej uwidacznia się ten strach. Nie jest więc dziwnym, że większość neonazistów to ludzie z ogromnymi kompleksami. W nich samych strach stanowi siłę sprawczą.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 0.07 sekundy